OVK i lägenheter och restauranger

Dålig luft märks ofta på den trötthet som kommer över en då man befinner sig i lokaler och utrymmen med dålig ventilation. Även om det är bra ventilation i ett rum en gång så betyder det inte att det kommer fortsätta vara det i flera år framåt. Det kan komma in damm i systemet som stoppar igen det. Det blir extra tydligt om det sker i allmänna utrymmen eller där det är mycket människor samtidigt, så som restauranger och barer. För att undvika att det blir dålig luft ska man se till att göra sin årliga OVK.

OVK är en förkortning för obligatorisk ventilationskontroll vilket är då de kontrollerar ventilationssystemen och ser till att de fungerar som önskat. Känner du att du behöver utföra en sådan kontroll, antingen i ett lägenhetshus eller kanske en restaurang som du äger kan du ta hjälp från de på J2 Ventilationsteknik AB i Tyresö. Det är ett företag som specialiserar sig och främst jobbar med att utföra OVK åt olika sorters kunder. De vet därför exakt hur de ska göra och vad som krävs för att få bästa möjliga lufttillströmning till ett utrymme, stor restaurang som liten tvättstuga.

Själv har jag sett bilen från J2 Ventilationsteknik AB stå parkerade utanför oss, lägenhetshuset här i Tyresö, så antar att det är från de gånger då de har varit här och kontrollerat ventilationen här. Vet inte om de har gjort något med det, om det har behövt fixas men jag vet att det i alla fall fungerar bra för jag har aldrig haft problem med dålig luft.